Followers

Tuesday, May 21, 2013

Just Selling Tropical Herbs + Madu Asli Manuka New Zealand Only, InsyaAllah (^_^)

 Assalammualaikum & selamat sejahtera semua......:)


Saya dengan tenang hati akan berhenti menjual semua jenis supplemen Nutrilite..even Nutrilite adalah halal & 100% sumber dari ladang organik, sy ingin sarankan kpd para loyal customer sy agar change to natural foods..itu lebih baik..sy hanya akan menjual produk Tropical Herbs & Madu Manuka Asli New Zealand sahaja..mengapa sy hanya menjual 2 produk ini sahaja?

1. Tropical Herbs - Set Bersalin + FREE 1 Bengkung yg disediakan adalah bg memudahkan ibu2 yg ingin berpantang secara tradisional..herba yg digunakan adalah tradisional..khasiatnya tak perlu sy nk kata lg sbb ramai yg sudah tahu..bergantung kpd penerimaan badan masing2..kita berusaha, selebihnya kesihatan adalah daripada izin Allah..boleh baca info di album sy..:)

2. Madu Manuka Asli New Zealand - sy mmg 100% support makanan sunnah..InsyaAllah..:)

* Natural foods yg Allah jadikan adalah lebih baik..bila bercakap tentang natural foods, biasanya kita akan fikir, "Oh! nk kene masak..leceh juga.."..jgn sempitkan pemikiran kita..kurma, kismis, buah zaitun, fresh goat milk, salad, plain yogurt, pure honey..& ohhh byknye lagi natural foods yg tak perlu dimasak pun..;) sy tak suruh anda jadi malas ke dapur utk masak seperti biasa, juzz nk bg pencerahan bahawa natural foods tidak semestinya perlu dimasak..itu aje..:D

* Rezeki bukan semata-mata datang daripada keuntungan hasil jualan malah kesedaran @ awareness akan betapa pentingnya natural foods dlm kesihatan + kebersihan + ketenangan + kebahagiaan itu adalah rezeki juga kan..moga Allah redha..aamiin ya Allah..;)


* Maka, jangan pelik pula bila anda tidak dapat baca post2 berkenaan vitamin Nutrilite dlm blog ni coz sy dah delete kesemuanya..harap maklum..:)

Jumpa lagi..InsyaAllah...:)

1 comment:

  1. perbedaan madu Manuka dibanding dengan madu lainnya adalah kemampuan anti-bakterinya yang dinilai dengan UMF (Unique Manuka Factor) dengan skala antara 10 hingga 20. Setiap batch madu Manuka diuji apakah memiliki UMF atau tidak. Itu sebabnya madu Manuka yang berlabel UMF lebih mahal dengan UMF 20 yang termahal.
    Jadi madu manuka puan UMF berapa?

    ReplyDelete